Varukorg

Epostadress*
Förnamn*
Efternamn*
Företag
Födelsedatum*
Adress*
Postnr*
Ort*
Land*
Telefon/Mobil*

Betalsätt

Totalt:
0 SEK
Läs mer
Betala

Den 16 okt stänger vi kl 12:00

2020-10-15
Fredagen den 16 oktober stänger vi mottagningen klockan 12:00 på grund av intern utbildning. Vi finns åter på plats måndag den 19 oktober från klockan 08:00 igen.

Önskar er en trevlig helg!
Läs mer +

Alternativt sätt att behandla Artros eller skador på muskler, senor och ligament

2020-09-24
Med hjälp av PRP även kallad ACP (autologt konditionerad plasma kan man minska smärtorna i samband med till exempel tennisarmbåge eller artros och påskynda läkningen av skador i det muskuloskeletala systemet.
Sedan en tid tillbaka finns det ett alternativt sätt att behandla Artros eller skador på muskler, senor och ligament. Med hjälp av så kallad autologt konditionerad plasma (ACP, Autologous Conditioned Plasma) kan man minska smärtorna i samband med till exempel tennisarmbåge eller artros och påskynda läkningen av skador i det muskuloskeletala systemet. 

När skadad vävnad läker äger en rad olika processer kopplade till varandra rum i kroppen. Processerna styrs av de så kallade tillväxtfaktorerna som frisätts av blodplättar eller så kallade trombocyter som frisätts vid det skadade området för att på så sätt inleda och påskynda läkningsprocessen. 

Det är bevisat att både antalet trombocyter och koncentrationen av tillväxtfaktorer ökar betydligt vid användning av ACP/PRP-metoden. Under de senaste åren har flera undersökningar bekräftat metodens positiva inverkan när det gäller att förhindra fortsatt smärta och att främja läkningsprocessen. 

Användning av ACP
En liten mängd blod (15 ml) tappas av i armvecket med hjälp av en speciellt utvecklad dubbelspruta. Därefter separeras blodet genom centrifugering. Då separeras den andel av blodet som innehåller kroppens egna artrosmotverkande element. Därefter tappas denna del av blodet av med hjälp av den dubbla sprutan. Sedan att injiceras i det berörda området. Oftast ges tre behandlingar per år.

ACP vid Artros(skada på ledbrosket)
Åldrande, genetisk predisposition men även för kraftig ensidig belastning eller olyckor kan leda till slitage på ledbrosket. Detta slitage kallas Artros och kan uppkomma i alla leder. Smärta som t.ex. obehaglig sträckande känsla i leden, stela eller värkande leder på morgonen är typiska tecken på inledande stadier av Artros. När sjukdomen fortskrider ökar smärtan och begränsar de vardagliga aktiviteterna. Resultatet blir att även livskvaliteten påverkas. 

ACP vid skador på senor och ligament
En vanlig orsak till muskuloskeletala skador är för kraftig biomekanisk belastning eller felaktig belastning. Musklerna reagerar genom belastningsskador eller muskelbristningar. Om senorna påverkas kan de bli inflammerade, kroniskt irriterade eller till och med brista. Brustna ligament är inget ovanligt. Vår erfarenhet visar att ACP-behandling kan användas för att stötta andra former av behandling och kan bidra till att påskynda läkningsprocessen till och med vid idrottsskador.

Användningsområden vid idrottsskador
• Nyligen uppkommen muskelskada 
• Kronisk tendinit (t.ex. tennisarmbåge, inflammation i hälsena eller knäskålsena) 
• Brustna ledband i fotleden (t.ex. kollateralligament i ankelleden)

Kollagen plus plasma vid senskador
VergenixSTR kollagen är ett behandlingsalternativ vid senskador som till exempel tennisarmbåge eller plantarfasciit. Kollagen finns naturligt i senor, muskler, hud och ben. Vid senskador kan man behöva tillföra mer kollagen i området för att stimulera läkning. Kollagenet blandas med plasma från ditt eget blod. 


Kostnad: 4 000 Kr per behandling

Ring och boka på 08-545 671 30
Läs mer +

Ett nytt vaccin mot bältros - Shingrix

2020-09-16
Bältros, eller Herpes Zoster, är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor (98% av befolkningen). Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont. Utslagen och blåsorna sitter ofta på ett område på ena sidan av kroppen. En av fyra svenskar drabbas någon gång av bältros. Två tredjedelar av de som drabbas är över 50 år. Du kan få bältros mer än en gång, me
Bältros kan leda till allvarliga och långvariga komplikationer

1. Långvarig nervsmärta (Postherpetisk neuralgi ) som kan kvarstå i åratal. Risken ökar med stigande ålder.

2. Bältros i ögonen : Drabbar upp till 25 % av bältrospatienterna.
Kan i sällsynta fall leda till blindhet.


Du kan vaccinera dig mot bältros 

Du kan vaccineras om du är över 50 år. Du får bli vaccinerad även om du redan har haft bältros eller om du tagit annat vaccin tidigare. 

Det nya vaccinet, som heter Shingrix, godkändes i EU redan 2017 men är först nu tillgängligt på ett fåtal klinker, på grund av stor efterfrågan. Det ger ett mycket bra skydd (>90%), bättre än tidigare vaccin framför allt hos äldre. Du får vaccinet vid två tillfällen med minst två månader mellan det första och det andra tillfället.

Dr. Åke Olsson på Sturebadet Läkarmottagning har deltagit i forskningen runt Shingrix, därför är Sturebadet Läkarmottagning en av få mottagningar i Sverige som kan erbjuda vaccination med Shingrix.


Kostnad 2 400 Skr per dos. 

BOKA TID HÄR
Läs mer +

Information angående Coronavirus

2020-03-23
Coronaviruspandemin innebär nu att vi alla har ett gemensamt ansvar för att försöka begränsa smittspridningen och ta hänsyn till dem som tillhör någon riskgrupp eller är äldre. Folkhälsomyndigheten bedömer i dagsläget risken för allmän smittspridning i Sverige som mycket hög. På Sturebadet Läkarmottagning värnar vi om alla våra patienter och följer noggrant utvecklingen och de rekommendationer som våra myndigheter ger. Men vi behöver alla hjälpas åt! 
I nuläget gäller därför följande: 


 1.
Är du förkyld, har luftvägssymptom, hosta eller feber får du INTE komma på ett besök på mottagningen. Detta gäller även vid hälsoundersökningar eller besök inom vår företagshälsovård. Däremot kan vi erbjuda dig en telefontid eller videokonsultation med våra specialistläkare. Är du försäkringspatient bokas sådan kontakt via ditt försäkringsbolag, annars kontaktar du mottagningen direkt för ombokning. Önskar du avboka ett besök pga infektionssymptom slipper du extra avbokningskostnad även inom 24 timmar. Du måste ha varit fri från infektionssymptom i 2 dygn före ditt besök.

 2.
Är du 70 år eller äldre, även om du inte har några infektionssymptom, ber vi dig noga överväga om du kan skjuta på ditt besök eller boka om till telefontid eller videokonsultation.

 3.
Är du fri från infektionssymptom och under 70 år är du välkommen på ditt besök som vanligt. 
Observera att ovanstående även gäller för eventuella medföljare vid besöket. 
På Sturebadet Läkarmottagningen är vi nu också extra noga med handhygienen, tar inte i hand vid besöket och personal med infektionssymptom är inte i tjänst. 

 Länkar för mer information:www.folkhalsomyndigheten.se
1177.se
Utrikesdepartementet

 Ring 113 13 för svar om coronavirussjukdom covid-19.Läs mer +
Öppettider
Måndag – Fredag: 08.00–17.00
Alla öppettider
Hitta hit
Humlegårdsgatan 17
114 46 Stockholm
Hitta hit
Kontakt
Telefon: 08-545 671 30
Telefontider 08:30–16:30
(lunchstängt 11:30–13:00)
Telefax: 08-545 671 31