Varukorg

Epostadress*
Förnamn*
Efternamn*
Företag
Födelsedatum*
Adress*
Postnr*
Ort*
Land*
Telefon/Mobil*

Betalsätt

Totalt:
0 SEK
Läs mer
Betala

Vårt nya klimakteriepaket

2021-08-27

Vid 45 – 55 års ålder drabbas alla kvinnor av brister och störningar i hormonbalansen i samband med sin menopaus. Det kan orsaka symtom som t.ex. trötthet, sömnsvårigheter, värmevallningar, nattliga svettningar och svårighet att hålla vikten. De symtom man får och hur mycket man drabbas är helt individuellt, vilket gör att det inte finns någon enskild behandling som fungerar lika bra för alla.

Vårt unika klimakteriepaket är därför utformat för att kunna individanpassa en behandling för just dig och dina besvär.

Innehåll

Möte 1: Du träffar en gynekolog hos oss som lyssnar och noggrant går igenom hur du mår och din historia. Samtalet är viktigt för att reda ut vilka prover som ska tas och att de är anpassade efter just din problematik.

Provtagning: Du tar ett antal blodprover för att säkrare veta vilken obalans just du har.

Möte 2: Via telefon gör läkaren en genomgång av vad vi har funnit och vilken behandling som kommer hjälpa dig bäst.

Möte 3: För att säkerställa att behandlingen ger önskad effekt och att du mår bra, bokar vi in ett uppföljningsmöte på Läkarmottagningen efter ca 3 månader. Beroende på behandling är det ibland inte nödvändigt eller så kan det räcka med ett telefonsamtal. Därför inkluderas inte Möte 3 i priset.

Resultat 

Ibland hittar vi tecken på premenopaus eller menopaus och föreslår då substitutionsterapi. Ofta föreslår våra läkare även bioidentiska hormoner för att du ska må så bra som möjligt. Utredningen syftar även till att utesluta allvarliga sjukdomar i underlivsorganen.


Pris 3.100 kr (exkl. behandling och eventuella läkemedelslicenser)

Ring för att boka: 08-545 671 30

Läs mer +

Covid-19 Vaccin

2021-01-25
Vi har i dagsläget ingen information från regionen när vi får tillgång till vaccin mot Covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens vaccinplan. Så fort vi får mer information kommer det stå här på vår webbplats.  
Läs mer +

Alternativt sätt att behandla Artros eller skador på muskler, senor och ligament

2020-09-24
Med hjälp av PRP även kallad ACP (autologt konditionerad plasma kan man minska smärtorna i samband med till exempel tennisarmbåge eller artros och påskynda läkningen av skador i det muskuloskeletala systemet.
Sedan en tid tillbaka finns det ett alternativt sätt att behandla Artros eller skador på muskler, senor och ligament. Med hjälp av så kallad autologt konditionerad plasma (ACP, Autologous Conditioned Plasma) kan man minska smärtorna i samband med till exempel tennisarmbåge eller artros och påskynda läkningen av skador i det muskuloskeletala systemet. 

När skadad vävnad läker äger en rad olika processer kopplade till varandra rum i kroppen. Processerna styrs av de så kallade tillväxtfaktorerna som frisätts av blodplättar eller så kallade trombocyter som frisätts vid det skadade området för att på så sätt inleda och påskynda läkningsprocessen. 

Det är bevisat att både antalet trombocyter och koncentrationen av tillväxtfaktorer ökar betydligt vid användning av ACP/PRP-metoden. Under de senaste åren har flera undersökningar bekräftat metodens positiva inverkan när det gäller att förhindra fortsatt smärta och att främja läkningsprocessen. 

Användning av ACP
En liten mängd blod (15 ml) tappas av i armvecket med hjälp av en speciellt utvecklad dubbelspruta. Därefter separeras blodet genom centrifugering. Då separeras den andel av blodet som innehåller kroppens egna artrosmotverkande element. Därefter tappas denna del av blodet av med hjälp av den dubbla sprutan. Sedan att injiceras i det berörda området. Oftast ges tre behandlingar per år.

ACP vid Artros(skada på ledbrosket)
Åldrande, genetisk predisposition men även för kraftig ensidig belastning eller olyckor kan leda till slitage på ledbrosket. Detta slitage kallas Artros och kan uppkomma i alla leder. Smärta som t.ex. obehaglig sträckande känsla i leden, stela eller värkande leder på morgonen är typiska tecken på inledande stadier av Artros. När sjukdomen fortskrider ökar smärtan och begränsar de vardagliga aktiviteterna. Resultatet blir att även livskvaliteten påverkas. 

ACP vid skador på senor och ligament
En vanlig orsak till muskuloskeletala skador är för kraftig biomekanisk belastning eller felaktig belastning. Musklerna reagerar genom belastningsskador eller muskelbristningar. Om senorna påverkas kan de bli inflammerade, kroniskt irriterade eller till och med brista. Brustna ligament är inget ovanligt. Vår erfarenhet visar att ACP-behandling kan användas för att stötta andra former av behandling och kan bidra till att påskynda läkningsprocessen till och med vid idrottsskador.

Användningsområden vid idrottsskador
• Nyligen uppkommen muskelskada 
• Kronisk tendinit (t.ex. tennisarmbåge, inflammation i hälsena eller knäskålsena) 
• Brustna ledband i fotleden (t.ex. kollateralligament i ankelleden)

Kollagen plus plasma vid senskador
VergenixSTR kollagen är ett behandlingsalternativ vid senskador som till exempel tennisarmbåge eller plantarfasciit. Kollagen finns naturligt i senor, muskler, hud och ben. Vid senskador kan man behöva tillföra mer kollagen i området för att stimulera läkning. Kollagenet blandas med plasma från ditt eget blod. 


Kostnad: 4 000 Kr per behandling

Ring och boka på 08-545 671 30
Läs mer +

Ett nytt vaccin mot bältros - Shingrix

2020-09-16
Bältros, eller Herpes Zoster, är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor (98% av befolkningen). Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont. Utslagen och blåsorna sitter ofta på ett område på ena sidan av kroppen. En av fyra svenskar drabbas någon gång av bältros. Två tredjedelar av de som drabbas är över 50 år. Du kan få bältros mer än en gång, me
Bältros kan leda till allvarliga och långvariga komplikationer

1. Långvarig nervsmärta (Postherpetisk neuralgi ) som kan kvarstå i åratal. Risken ökar med stigande ålder.

2. Bältros i ögonen : Drabbar upp till 25 % av bältrospatienterna.
Kan i sällsynta fall leda till blindhet.


Du kan vaccinera dig mot bältros 

Du kan vaccineras om du är över 50 år. Du får bli vaccinerad även om du redan har haft bältros eller om du tagit annat vaccin tidigare. 

Det nya vaccinet, som heter Shingrix, godkändes i EU redan 2017 men är först nu tillgängligt på ett fåtal klinker, på grund av stor efterfrågan. Det ger ett mycket bra skydd (>90%), bättre än tidigare vaccin framför allt hos äldre. Du får vaccinet vid två tillfällen med minst två månader mellan det första och det andra tillfället.

Dr. Åke Olsson på Sturebadet Läkarmottagning har deltagit i forskningen runt Shingrix, därför är Sturebadet Läkarmottagning en av få mottagningar i Sverige som kan erbjuda vaccination med Shingrix.


Kostnad 2 400 Skr per dos. 

BOKA TID HÄR
Läs mer +
Öppettider
Måndag – Fredag: 08.00–17.00
Alla öppettider
Hitta hit
Humlegårdsgatan 17
114 46 Stockholm
Kontakta oss
Telefon: 08-545 671 30
Telefontider 08:00–16:00
(lunchstängt 12:00–13:00)