Varukorg

Epostadress*
Förnamn*
Efternamn*
Företag
Födelsedatum*
Adress*
Postnr*
Ort*
Land*
Telefon/Mobil*

Betalsätt

Totalt:
0 SEK
Läs mer
Betala
De som drabbas av Covid-19‭ ‬kan ha mycket varierande symtom‭, ‬alltifrån livshotande tillstånd till lättare förkylningssymtom‭. ‬Sannolikt finns personer som har smittats men helt saknat symtom‭.‬

För att diagnostisera en pågående infektion eller en genomgången infektion med Covid-19‭ ‬kan man mäta halten av antikroppar‭, ‬så kallade immunglobuliner i blodet‭. ‬Immunglobulinerna ingår i kroppens försvar mot infektioner och är unika för varje typ av bakterie eller virus‭. ‬Det finns två typer av immunglobuliner‭, ‬IgM och IgG‭. ‬IgM stiger snabbt under pågående infektion för att långsamt‭ ‬försvinna‭. ‬IgG börjar stiga i slutet av infektionen för att efter cirka två veckor nå en nivå som kvarstår under en tid‭, ‬hur länge vet vi inte idag‭.‬

Detta test mäter främst halten av IgG riktat mot Covid-19‭. ‬Positivt resultat‭ (‬förhöjda värden‭) ‬tyder på genomgången infektion med Covid-19‭ ‬vilket innebär en sannolikt potentiell immunitet framöver‭, ‬hur länge den håller är idag svårt att överskåda‭.‬

Testet är mycket snabbt och enkelt. Ett stick i fingret är det enda som behövs och efter ca 15 minuter får du svar. Vid behov får du ditt svar av en läkare.

Resultaten från alla våra provtagningar delas anonymt med myndigheterna som stöd i det nationella arbetet med statistik och prognoser.


Du måste vara frisk

Vi testar inte pågående infektioner! Vi har inte smittskyddskapacitet att utföra tester på personer som misstänks ha en pågående infektion. Dessutom stiger inte nivån av dessa antikroppar (IgG) förrän efter ca 14 dagar efter infektionen. Den som testas måste alltså ha varit frisk i två veckor.


Pris 950 kr

Boka din tid här

Ger testet ett säkert svar?

Det test vi använder heter COVID-19 IgG/IgM Rapid Test. Det är accepterat av Amerikanska myndigheten FDA och CE märkt för användning i Europa. I Sverige är testet kontrollerat av Läkemedelsverket och validerat av en forskargrupp på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Man kan aldrig garantera fullständig säkerhet av ett test men detta ligger så nära det är möjligt.


Vad visar testet?

Testet mäter både IgM och IgG antikroppar (immunglobuliner) och ger ett av fyra olika utslag:

  • Enbart IgG: Du har genomgått Covid-19 men är inte längre smittsam och har sannolikt en potentiell immunitet. Du ska ändå fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens allmänna riktlinjer. 
  • Varken IgG och IgM: Du har inte eller har inte haft någon Covid-19 infektion och är inte immun. Du kan fortsätta arbeta, men du ska fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och stanna hemma vid minsta symtom. 
  • Både IgG och IgM: Du kan fortfarande vara smittsam men på väg att bygga upp potentiell immunitet. 
  • Enbart IgM: Du kan vara smittsam. Karantän kan vara aktuellt.


Antikroppar och immunitet

SARS-CoV-2 är ett nyupptäckt virus och mycket forskning kvarstår att göra. Vi kan därför inte helt garantera immunitet vid förekomst av immunglobuliner IgG (antikroppar). Men de flesta experter, inklusive Folkhälsomyndigheten, är dock överens om att det är högst sannolikt att man är immun efter att ha varit smittad. Hur länge är idag svårt att överskåda.


Pris 950 kr

BOKA DIN TID HÄR 

Övrig information angående Coronavirus

Coronaviruspandemin innebär att vi alla har ett gemensamt ansvar för att begränsa smittspridningen och ta hänsyn till dem som tillhör någon riskgrupp eller är äldre. På Sturebadet Läkarmottagning värnar vi om alla våra patienter och följer noggrant utvecklingen och de rekommendationer som våra myndigheter ger. Men vi behöver alla hjälpas åt!


I nuläget gäller därför följande:


1.
Är du förkyld, har luftvägssymptom, hosta eller feber får du INTE komma på ett besök på mottagningen. Detta gäller även vid hälsoundersökningar eller besök inom vår företagshälsovård. Däremot kan vi erbjuda dig en telefontid eller videokonsultation med våra specialistläkare, läs mer längst ner på denna sida. Är du försäkringspatient bokas sådan kontakt via ditt försäkringsbolag, annars kontaktar du mottagningen direkt för ombokning. Önskar du avboka ett besök pga infektionssymptom slipper du extra avbokningskostnad även inom 24 timmar. Du måste ha varit fri från infektionssymptom i 2 dygn före ditt besök.

2.
Är du 70 år eller äldre, även om du inte har några infektionssymptom, ber vi dig noga överväga om du kan skjuta på ditt besök eller boka om till telefontid eller videokonsultation.

3.
Är du fri från infektionssymptom och under 70 år är du välkommen på ditt besök som vanligt. Observera att ovanstående även gäller för eventuella medföljare vid besöket.
På Sturebadet Läkarmottagningen är vi nu också extra noga med handhygienen, tar inte i hand vid besöket och personal med infektionssymptom är inte i tjänst. 

Länkar för mer information:
www.folkhalsomyndigheten.se
1177.se
Utrikesdepartementet

Ring 113 13 för svar om coronavirussjukdom covid-19.


Digitala möten - 800 kr

Om du tillhör gruppen som är sjuk eller inte vill eller har svårt att komma till mottagningen kan du nå oss via digitala videosamtal. Har du en sjukvårdsförsäkring kan du boka detta via ditt försäkringsbolag annars kan du betala via faktura (kostnad 800 kr).

Boka besök här:
Pia Edvardsson, Allmänläkare
Joachim Bauer, Allmänläkare
Börje Löfgren, Allmänläkare
Staffan Norberg, Allmänläkare 
Öppettider
Måndag – Fredag: 08.00–17.00
Alla öppettider
Hitta hit
Humlegårdsgatan 17
114 46 Stockholm
Hitta hit
Kontakt
Telefon: 08-545 671 30
Telefontider 08:30–16:30
(lunchstängt 11:30–13:00)
Telefax: 08-545 671 31